Sort Sennep 3 gr

kr. 16,00

Kategori:
Latinsk navn Brassica nigra
Vores frø er fra økologisk certificeret kilde, bakterietestet og følger Dansk og Europæisk fødevarelovgivning indenfor spirefrø.
Dyrkningstip:
Vand din potte med dit gromedium, sørg for at dit jord ikke er trykket for hårdt. Spred dine frø let udover den fugtige jord og top af med et lag jord. vi anbefaler 1-3 frø i en enkelt potte ad gangen.
De kommer med en garanti for sikker spise, høj spireevne og lækkerhed.
Sort sennep er en årlig plante som kendetegnes ved sine sorte og mørkebrune frø. Disse frø anvendes ofte som krydderi og tilhører tropiske klimaer i Nordafrika, dele af Asien samt temperede klimaer i Europa.
Sort sennep bliver op til 1.2 meter høj i god frugtbar jord og begynder blomstringen om sommeren i maj.
For mere end 2.000 år siden blev planten brugt som krydderi, den blev nævnt af den romerske forfatter Columella i det 1. århundrede. Plantebladene blev også syltet i eddike. I det 13. århundrede Frankrig blev frøene formalet og brugt. De blev blandet med gæret druesaft for at skabe ufermenteret druesaft.
Frøene anvendes meget i det indiske cuisine bla. i karry kendt som rai. frøene blandes typisk i varme olie hvorefter de popper og frigiver en karakteristisk nøddeagtig aroma og smag.
Sennep vokser godt i mange jordmiljøer og foretrækker veldrænet jord med en ph værdi over 6.0. Sennep kan godt lide køligt vejr og vil skabe mere smag ved at stå i let frost til tider. Sort sennep er en mindst krævende sennepsort og har godt af at få tilført konstant fugt.
Vi anbefaler at dyrke sort sennep i vores spirebakker med maks 2 frø i hver sektion.