Micro-Greens: FAQ

Find svar på de spørgsmål vi får stillet oftest.

Har du et spørgsmål? Kontakt os her

Hvordan lægger jeg mine frø i blød?

De fleste frø skal lægges i blød inde de sås. Man iblødsætter frøene for at blødgøre deres hårde skal og dermed hjælpe dem med at spire.

En generel regel for iblødsætning af frø er:
4 del lunkent vand til 1 del frø. F.eks. hvis du har 50 g frø skal du bruge 200 g vand (2 dl vand).

Læg frøene i blød i 12-24 timer og skyld dem rene inden de sås. Det er vigtigt frøene sås umiddelbart efter de er færdige med at ligge i blød, så de ikke tørre og skallen bliver hård igen. Skyl frøene i rindende vand inden de sås.

Hvad er et gromedie?

Gromedie eller vækstmedier er det du og vi sår vores frø i.

Det bedste gromedie til frøene afhænger af hvilket frø, der er tale om. Du kan se under hvert frø på vores shop, hvilket gromedie vi anbefaler. Vi og de fleste frø er vilde med hampemåtten, men nogen foretrækker jord eller cocos.

Se alle vores gro-/vækstmedier her

Hvornår er mine micro-greens klar til at blive høstet?

Det kommer an på hvert enkelt frø.

Ved køb af frø, følger der en vejledning med til hvordan du dyrker og hvor lang tid den skal vokse. Dine micro-greens er klar til høst når de har en flot, som regel grøn, farve og bladene er helt foldet ud.

Du kan dyrke dit mikro-grønt alle steder, hvor de får sol- eller rette LED-lys. dyrker du dine micro-greens i naturligt lys, kan det variere med op til ti dage, hvonår de er klar. Bruger du LED-lys kan du forvent den grotid du ser på på skemaet her.

Se vores udvalg af LED-lys her

Hvor ofte skal mine frø vandes?

Dine frø skal vandes afhængigt at det gromedie, de vokser i.

Hampemåtter skal være fugtige konstant, så regn med en vanding om dagen. Det er vigtigt at hampemåtten bliver skyllet igennem hver anden til tredje dag, når frøene har groet sig fast på måtten. De må ikke kunne skylles af.

I jord og cocos, skal jorden være vædet – ikke for våd, men heller ikke for tør. Her kan du også regne med en gang om dagen, men mærk på jorden/cocos’en inden du vander, så jorden/cocos’en ikke bliver for våd. Noget mikro-grønt, f.eks. ærter, skaber et så stærkt rodnet at du kan løfte jorden op i rødderne og hælde vand i i bakken under jorden.

Der vokser små hår på min frø, hvad betyder det?

Hvis der kommer små hår på dine frø skal du ikke være bekymret. De små hår kaldes rodhår og er et tegn på at dine frø har det for tørt, vand blot dine frø lidt oftere i en periode. Hårrene er ikke farlige og hjælper dine frø med at optage vand.

Er du i tvivl er du altid velkommen til at kontakte os.

Hvad kan jeg bruge mit mikro-grønt til?

Mikro-grønt er en “super food” og er rig på masser af lækre vitaminer og sundhed. F.eks. indeholder én håndfuld broccoli mikro-grønt den samme næring som ét hoved broccoli – det synes vi er ret sejt!

Mikro-grønt kan bruges i salater, som smagfuldt vitamin-pynt på din bøf, i din smoothie, på din chiagrød om morgenen, give smag til din brunchpølser og meget mere. Kun fantasien sætter grænser.

Kontakt os

Er du i tvivl, har spørgsmål, vil høre mere om vores løsninger, vil have en snak om micro-greens eller noget helt femte er du altid velkommen til at kontakte os.

Udfyld formularen og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt. Vi bestræber os på at svare indenfor 1-3 dage. Hvis det haster er du altid velkommen til at ringe direkte til Alex på +45 31 24 07 94.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Alex Pichardt

Adm. direktør // Kokkeelev

Udforsk vores produktkategorier

Micro-Greens Frø

Vi er stolte af at alle vores frø kommer
fra økologiske producenter.
Se dine mange muligheder her.

Find dine frø

Groudstyr

Med det rigtige bæredygtige udstyr er det nemt at
dyrke dine egne Micro-Greens.

Find groudstyr

Spirepakker

Find alt hvad du skal bruge til at gro dine Micro-Greens, samlet i én samlet pakke, med tilhørende startguide.

Vælg din spirepakke