Roculla 50 gr

kr. 39,00

Latinsk navn Eruca vesicaria ssp. sativa
Vores frø er fra økologisk certificeret kilde, bakterietestet og følger Dansk og Europæisk fødevarelovgivning indenfor spirefrø.
Dyrkningstip:
Vand din potte med dit gromedium, sørg for at dit jord ikke er trykket for hårdt. Spred dine frø let udover den fugtige jord og top af med et lag jord. vi anbefaler 1-3 frø i en enkelt potte ad gangen.
De kommer med en garanti for sikker spise, høj spireevne og lækkerhed.
Roculla eller også kaldet sennepskål er en grøntsag, som primært anvendes i salater. Roculla består af tre arter: Salatsennep (Eruca sativa), sandsennep (Diplotaxis tenuifolia) og mursennep (Diplotaxis muralis).

Roculla har siden romerrigets tid været anvendt som en grøntsag i middelhavsområdet. Før 1990 blev den opsamlet i naturen, dog dyrkes den idag forskellige steder i Europa. Det er primært i Veneto planten dyrkes, og idag forhandles i hele Europa.

Roculla har en bitter frisk krydret smag og anvendes i pastaretter som en grøntsag. I toscana anvendes roculla i store mængder til, at blande i salater og betegnelsen roculla stammer også derfra. I Forskellige Italienske regianoer kaldes planten for Ruchetta. Roculla går meget godt sammen med bla. kartofler.
Roculla kan i mange sammenhæng erstatte purløg, og du vil opleve helbredsmæssige fordele, ved dens rige indhold af C-vitaminer og jern.

Dyrkningstip:
Hvis roculla såes i foråret vil den være bland de første til at komme op. Du kan så den en gang i måneden for at sikre konstant forsyning, dog skal du være opmærksom på at den blomstrer hurtigt om sommeren. Venter du til at så den, i efteråret vil du forhindre, den går i blomst. Vær opmærksom på, ikke at så den for tæt, da roculla bliver ranglet hvis de står for tæt.

Roculla spirer hurtigt og allerede efter 2-3 uger kan du klippe af de unge blade. Så med 2-3 ugers mellemrum kan du høste dine lækre roculla blade til din madlavning.

Vi anbefaler at dyrke roculla i vores spirebakker med maks 2 frø i hver sektion.