Vores frø er fra økologisk certificeret kilde, bakterietestet og følger Dansk og Europæisk fødevarelovgivning indenfor spirefrø.
Latinsk navn: Anethum graveolens
Dild er slægtet med persille og fennikel, hvori bladene ligner fennikel meget. Dil bliver op til en meter høj og spreder sig gerne i en omkreds af en halv meter hvis den får lov. Dild er en krydderurt og medicinplante, hvilket anvendes i salater og specielt som garniture.
Dild kendes tilbage fra Egypten hvor den bredte sig til Grækenland, det øvrige Europa og Rom.
Micro Greens Pro Tip:
Dild skal sås flere gange i løbet af sæsonen, hvis du ønsker en kontinuerlig høst. Så gerne dild hver 3. uge eftersom dild blomstrer hurtigt, og vil miste meget smag samt duft, hvilket gør dens lækkerhed mindre appetitelig som frisk dild. Dild er nemmest at dyrke, i de kølige måneder om foråret og i efteråret, eftersom den går langsommere i blomst. I de kølige måneder er dilden nemmere at styrer, samt mere velsmagende med større udbytter. Sørg altid for, at høste dild inden nattefrost, eftersom dild ikke tåler frost.
Vi anbefaler at dyrke dild i vores spirebakker, med maks 2-4 frø i hver sektion.
Hvad med mad?:
Dild anvendes i dilddressinger, og går rigtig godt til fisk bla. varmrøget laks eller, som pynt på hjemmelavet sushi.
#GodSpirelyst Fra Micro Greens Danmark