Kaffe Grums = Brunt Guld
En underkendt råvare, som kan hjælpe os på vej til at gøre verden et bedre sted.
Alle vores samarbejdspartnere herunder, hjælper os med at producere cirkulære svampe med lavt aftryk, ved at genanvende deres kaffegrums.
Moderne helte, hvis du spørger mig.
Hver gang at disse helte giver kaffe grums, er de med til at mindske udslippet af metan, og er med til at producere et produkt med et lavere CO2 aftryk end det gængse.
Den kop kaffe du drikker om morgenen, generer ca. 11 g kaffe grums og hos os blir det til ca 22 g svampe du kan få til aftensmad.
Cirkulært vs bæredygtigt?
Hvad betyder bæredygtigt? hvordan klassificerer man det? hvordan systematiserer man det? hvordan beviser man det?
Det ved vi ikke, men cirkulært er et ord vi alle forstår.
Det hele starter med en kop kaffe og det hele slutter med et måltid!
Fra kaffebonden til svampebonden.
Fra morgenkaffen til aftensmaden.
Ved at bruge cirkulære dyrkningsmetoder, er processen helt igennem overskuelig og transparent.
Da kaffegrums ikke udnytter sin fulder energi når den bliver til en kop morgenjoe, så er der masser af næring at tage fra.
Så slipper vi for at bruge grødning, additiver og da det er en ren håndtering vi laver skal vi heller ikke bruge Pesticider eller lign.
Kaffegrums og halmrester er det perfekte medie for vores svampe, og ved kun at bruge restprodukter er vi også med til at sørge for at mindske overproduktion.
I vores laboratorie, poder vi kaffegrumsen med myceliet, som i grove træk er svampens frø.
Så venter vi i spænding på at svampene vinder frem og når vi kommer godt frem i det sørger vi for at de har det godt, med god fugt og behagelig temperatur. Alt det bedste.
Da vi ikke har jord eller lign i nærheden, og kan producere vertikalt og med rene håndteringer er svampene pristine, store og lige til at arbejde med!
Vi er ret stolte af dem hvis vi selv skal sige det!
Intet af dette kunne lade sig gøre uden vores daglige helte og alt den kaffegrums der ellers bare ville have været gået til spilde.