Spinat 5 g

kr. 15,00

Kategori:
Latinsk navn Spinacia oleracea
Vores frø er fra økologisk certificeret kilde, bakterietestet og følger Dansk og Europæisk fødevarelovgivning indenfor spirefrø.
Dyrkningstip:
Vand din potte med dit gromedium, sørg for at dit jord ikke er trykket for hårdt.  vi anbefaler 1-3 frø i en enkelt potte ad gangen.
De kommer med en garanti for sikker spise, høj spireevne og lækkerhed.

Spinat er en superfood. Det er fyldt med masser af næringsstoffer pakket med lavt kalorieindhold. Mørke, grønne grøntsager som spinat er vigtige for hud, hår og knoglesundhed. De indeholder jern,protein, vitaminer og mineraler.
spinat anvendes igennem historien i middelhavsområdet, sydøstasien og mellemøsten.
Spinat er en etårig plante som bliver ca. 30 cm høj. Hvis du bor i et tempereret klima kan planten overvintrer. Blomsterne er gulgrønne og modnes til en lille frugtklynge på 5-10 mm og indeholder mange frø.

Plant din spinat i det kølige vejr om foråret eller efteråret. Spinat foretrækker god drænet jord med en ph værdi på mellem 6.5 – 7. Du kan med stor fordel blande kompost eller andet organisk materiale i din jord. Kontroller gerne din jord ved at tilføre dræn for at forhindre overvanding.
Du kan starte med at høste dine spinateblade ved at starte med de yderste blade når de er store nok til at spise.
Hvis du ønsker at høste spinat 2 gange årligt, skal du plante den 4 til 6 uger før den sidste frost i foråret, og 6 til 8 uger før den første frost i efteråret

Vi anbefaler at anvende 1-2 frø per sektion i vores spirebakker.