Rød Komatsuna 5 gr

kr. 15,00

Kategori:
Latinsk navn Brassica rapa periviridis
Vores frø er fra økologisk certificeret kilde, bakterietestet og følger Dansk og Europæisk fødevarelovgivning indenfor spirefrø.
Dyrkningstip:
Vand din potte med dit gromedium, sørg for at dit jord ikke er trykket for hårdt. Spred dine frø let udover den fugtige jord og top af med et lag jord. vi anbefaler 1-3 frø rød komatsune i en enkelt potte ad gangen.
De kommer med en garanti for sikker spise, høj spireevne og lækkerhed.

Rød komatsuna er en almindelig bladgrøntsag i Japan, dog endnu ikke hverdagskost i Danmark. Komatsuna kan spises både rå og som tilberedt. bladene og tænglerne er saftige og meget sprøde, dog med en meget mild smag, hvis planten udsættes overfor frost vil den søde smag blive dominerende.
Komatsuna anvendes med stor succes i asiatiske retter og går godt til bla. svampe. Som rå vil komatsuna ikke have en skarp, bitter smag som roculla og spinat.

 

Rød komatsuna er en almindelig bladgrøntsag i Japan, dog endnu ikke hverdagskost i Danmark. Komatsuna kan spises både rå og som tilberedt. Bladene og stænglerne er saftige og meget sprøde, dog med en meget mild smag, hvis planten udsættes overfor frost vil den søde smag blive dominerende.
Komatsuna anvendes med stor succes i asiatiske retter og går godt til bla. svampe. Som rå vil komatsuna ikke have en skarp, bitter smag som roculla og spinat.

Du kan så rød komatsuna fra det tidlige efterår til efteråret, det kan beskæres hele året. tidligere såninger kan foretages 4-6 uger efter sidste frost under dækning og transplanteres 3 uger før den sidste frost i efteråret, dog foretrækker de at dyrkes i moduler i efteråret af hensyn til rodnettet. Sene såninger kan foretages indendørs og det kan være en fordel at fortsætte under dækning i kolde klimaer for at opnå bedre resultater.
Bladene kan høstes efter 21-34 dage afhængig af årstiden, mindst 2 afgrøder er mulige, før der skal såes nye afgrøder igen.
Rød komatsuna kan høstes som individuelle balde, eller som hele hoveder. Det er vigtigt at forsåede afgrøder høstes inden boltning.

 

Vi anbefaler at dyrke rød komatsuna i vores spirebakker, med maks 2 frø i hver sektion.