Hvid Sennep 5 gr

kr. 15,00

Kategori:
Latinsk navn: Sinapis alba
Vores frø er fra økologisk certificeret kilde, bakterietestet og følger Dansk og Europæisk fødevarelovgivning indenfor spirefrø.
Dyrkningstip:
Vand din potte med dit gromedium, sørg for at dit jord ikke er trykket for hårdt. Spred dine frø let udover den fugtige jord og top af med et lag tør jord. vi anbefaler 1-3 frø i en enkelt potte ad gangen.
De kommer med en garanti for sikker spise, høj spireevne og lækkerhed.

Hvid sennep er mest almindeligt i Nordafrika, centralasien, mellemøsten og specielt Europa. Dog kan hvid sennep findes i hele verden, og så langt nordpå som Grønland. I storbritanien og Irland er hvid sennep specielt naturaliseret. 

For mere end 2.000 år siden blev sennep brugt som krydderi, den blev nævnt af den romerske forfatter Columella i det 1. århundrede. Plantebladene blev også syltet i eddike. I det 13. århundrede Frankrig blev frøene formalet og brugt. De blev blandet med gæret druesaft for at skabe ufermenteret druesaft.
Sennep vokser godt i mange jordmiljøer og foretrækker veldrænet jord med en ph værdi over 6.0. Sennep kan godt lide køligt vejr og vil skabe mere smag ved at stå i let frost til tider.
Vi anbefaler at dyrke hvid sennep, i vores spirebakker med maks 2 frø i hver sektion.