Bæredygtighed hos Micro-Greens Danmark

Bæredygtighed hos os er ikke blot vores produkt. Bæredygtighed for os er kerneværdien i hele vores virksomhed. Vi vil være med til at skabe de bæredygtige løsninger og arbejder for et mere bæredygtigt Danmark.

Det vi ved om bæredygtighed udvikler sig hele tiden, heldigvis. Derfor opdateres denne side også løbende som vi hos Micro-Greens Danmark, også bliver klogere.

Opdateret: 14/03-2020

Bæredygtighed i vores produkt

Vi startede med at tænke tanker i oktober 2018, hvor vi (Alex og Anders) blev enige om, at vi ikke kunne have et produkt, som skulle lave en ændring i, hvordan kokke og private køber grønt, hvis ikke vi samtidig dyrkede det ansvarligt overfor vores planet.

Så det store spørgsmål vi stillede os selv: Hvordan gør vi det?

Der var begrænsninger, der kom helt naturligt. Vi havde ikke en gård. Vi kendte ikke nogen der havde en masse jord de ikke brugte. Vi havde en helt naturligt pladsproblem. Løsning? Vi dyrker indendørs eller lejer os ind i et gartneri.

Så med det arbejdede vi videre. Vi besluttede hurtigt at vi skulle dyrke i vertikale vækstsystemer for at optimere pladsen så meget som muligt.

Så er der styr på hvad vi skal dyrke og hvor, med hvad så med hvordan?

Der var flere på holdet der havde god viden inden for LED, så vi arbejdede i den retning . Vi udviklede og udviklede og udvikler stadig for at være de førende, bedste og mest innovative på markedet. Vi arbejder sammen med nogle af de førende eksperter indenfor kunstig belysning. Så vi er skarpe på alle de rigtige vækst og energi faktorer.

I Danmark er vi gode til at bekæmpe madspild. I Danmark, viser tal at ca 30% af vores madspild kommer fra frugt og grønt. Dette er lige fra at de bliver smidt ud på grund af skade, går på datoen eller bare bliver udnyttet forkert. Tallene kommer fra Landbrug og Fødevarer fra deres 2016 analyse.

I de samme analyser har teknologisk.dk, brugt LCA’erne til vurdere hvor stort et impact emballage har haft med vores CO2 regning.

5%

Man skal dog huske på at det er et her og nu billed. Emballagen kan ende med aldrig at forsvinde.

Vi skulle helt klart gøre nogle klare valg på hvordan vi håndteret og styret vores emballage.  Vi skulle tanke klart og tydeligt på hvordan vi skulle fortsætte med at være bæredygtige.

Vi fandt flere løsninger indenfor emballage, men vores største problem blev nu vores salg. Hvordan skulle vi minimere emballagen hos vores kunder? pap, papir,  plastik? det kom alt sammen med i bekymringen om man kan lave det bæredygtige alternativ? altså ikke bare noget der er semi green, men noget som er rigtigt rigtigt green.

puf, så kom den!

Den krævede mere og den forlangte mere end så mange andre.

Vi fik fat i vores robuste vækst bakker der bliver produceret af 100% genbrugsplast, vi fik fat i vores økologiske frø ( vi køber frø der er godkendt økologisk og fra økologisk kilde, men vi kan ikke videre sælge som økologisk grundet vores vækstmedie og vi kan ikke sælge frøene som økologisk endnu, da vi er ved at blive godkendt til økologisk lager.).

Lyset er der, systemerne er der. Det hele er der, nu skal der dyrkes.

Så da vi var færdige med at udvikle og innovere, havde vi et produkt som var emballage frit, friskt, forbruger venligt og madspilds orienteret.

Og det er det produkt vi stadig har i dag, med det sagt innovere vi konstant, udvikler og tester for hele tiden at kunne skubbe til grænsen for bæredygtighed.

Når vi dyrker en bakke ærter, tager vi økologiske frø og planter i organisk certificeret coco’s substrat ( et restprodukt fra kokoksnødder), og sætter dem unde høj effektive LED lys. Vi vander dem og nærmest synger for dem.

Efter 14 dage, tager vi vores vækstbakke, pakker den og leverer til en af vores kunder inden for 80 km radius, og der tager vi den bakke han fik i sidste uge med tilbage og vækster igen. Det vil sige at vi har ingen pap eller plastikspild. Vi dyrker efter vores kunders behov hver uge. Vi bruger kun 1 liter vand per kvm2 per 16 dage hvor at konventionelt landbrug på 1 høst bruger op mod 250 liter vand.

vi plejer at siger at vi bruge 1 krone i vand og 1 krone i strøm pr bakke pr 18 dage.

Vi udnytter vores vand så cirkulært som muligt og vores vand fra vandingen bliver filtreret og renset og udnyttet igen.

Vi fortsætter med at blive bedre på at udnytte hver enkelt kvadratmeter, blive mere effektivt på lyset, udnytte vores tid bedst muligt og få alt den saft og kraft vi overhovedet kan på det vand og de frø vi bruger.

FN’s verdensmål

Ved at være en bæredygtigt virksomhed, arbejder man helt naturligt med FN’s verdensmål.

Vi gør det i større eller mindre grad i henhold til de 17 mål.

Du kan altid se mere på vores instagram eller kontakt os til en kop kaffe og en snak.

Vi arbejder til hverdag med;

2. Stop sult

3. Sundhed og trivsel

6. Rent vand og sanitet

7. Bæredygtig energi

8. Anstændige jobs og Økonomisk vækst

9. Industri, innovation og infrastruktur

11. Bæredygtige byer

12. Ansvarligt forbrug og produktion

13. Klimaindsats

14. Livet i havet

15. Livet på land

17. Partnerskaber for handling

Foredrag og workshops

Vil du gerne have overblik over hvordan du kan implementere bæredygtighed i din forretning?

Læs mere om foredrag og workshops

Micro-Greens Shop

Dyrk dine egne Micro-Greens, lige hvor du har lyst. Se mere i vores online shop.

Gå til Micro-Greens shoppen

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om Micro-Greens? Eller har du sprøgsmål?
Vi glæder os til at høre fra dig.

Kontakt os