Opbevaring:

Frøene skal opbevares i rum der ikke svinger for meget i temperatur. Aldrig under 10 grader eller over 25 grader. Så længe at der ikke er voldsomme udsving i temperatur og luftfugtighed, er der ikke risiko for dannelse af kondens, spiring af frø eller mug dannelse

Forspiring:

frø afvejes på vægt så mængden passer til en bakke. dernæst forspires frøene i vand i 8-24 timer i rent koldt vand. når frøene har suget vand til sig, skylles frøene før de placeres på en våd hampemåtte.

Spiring:

når frøene ligger på måtten, vil de i de første 24 timer tilbringe tiden i “fugtigheds kammer”. helt basalt betyder det at vi næsten forsegler den bakke som frøene ligger i, for at kunne opretholde en høj luftfugtighed som giver en hurtigere spiring. i denne periode vil de 1 gang i døgnet manuelt blive fugtet med en sprayflaske.

Dyrkning:

efter de kommer ud af deres klimakammer, er det tydeligt at se at frøene er begyndt at spire. de vil derfra de blive placeret under lyset som lyser 24/7. i dyrkningsperioden vil der blive sprayet manuelt efter behov så frøene ikke tørrer ud (1-3 gange i døgnet) indtil at frøene er ordentligt rodfæstet og derfra kan optage alt deres næring gennem vanding via hampemåtten.

Høst:

Der vil blive høstet når det vurderes at frøene i bakken er modnet nok til at de er spiseklare. Bladene er helt udfoldet og evt frø skaller er alle faldet af.

I forhold til spiring og forspiring, er der nødvendige data i dette sæt i henhold til tider.

Vi anvender 2 gromedier som har hver deres fordele; hampemåtter er af genbrugshamp fra møllerup gods. Denne type gromedium er nem at arbejde med. Hampen gennemvædes med rent vand fra hanen, og derefter hældes overskydende vand fra, hvis dine frø ligger i et for mættet lag vand vil de rådne i spiringsprocessen. Vi anvender hampemåtter til følgende frø;

Radise 40-45 gr Per bakke

Solsikke 100 gr Per bakke

Linser 133gr Per bakke

Disse frø ligges i blød dagen før, inden de skylles og fordeles ud på hampemåtten. Derefter ligges de i lag indtil spiren har grebet fat i hampemåtten og bakken kan komme ud i vindueskarmen. Herefter er det vigtigt at sørge for at måtten aldrig tørre ud, samt at den ikke overvandes. Gennemtræk er godt en gang imellem når dit mikrogrønt har vokset sig tæt.

Ved Coco anvender vi disse frø;

Disse strøges udover bakken når du har lagt 3 kopper Coco i bakken og sprøjtet vand på et jævnt lag så cocoen er godt fugtig inden bakken stilles i lag. Sørg for at spirene har grebet fat inden bakken løftes og stilles i vindueskarmen.

Sennep 26 gr Per bakke

Pink kål 30 gr Per bakke

Brocolli 25 gr Per bakke

Disse frø ligges i blød dagen inden, de skylles og strøges i bakken over 3 kopper cocos fordelt jævnt i bakken. Herefter stilles bakken i lag. Sørg for at spirene har grebet fat inden bakken løftes og stilles i vindueskarmen.

Koriander 60 gr Per bakke

Fennikel 60 gr Per bakke

Hvidløg 60 gr Per bakke (vil skyde videre efter høst)

Ærter skyder videre efter høst også samt linser og de opbevares bedst på køl. Hvis de står i vindueskarmen skal de vandes hver 2-3 dag afhængig af temperatur og solskoin.

Anvendelses metoder til mikrogrønt

Hvidløg, koriander, fennikel er genialt til sushi, pastaretter og kreative garnish på enhver asiatisk inspireret ret. Genialt til tapas med sennep, brocolli og pink kål.

Alt vores mikrogrønt er vildt lækkert på smørrebrød og kan skabe lækre kombinationer som krydderi stegt. Her egner radiser sig godt til at steges med eksempelvis fennikel og skabe unikke smage hvis man ønsker at inkorporere det i tilberedningen

Join the discussion One Comment